Terneuzen

De camperparkeerplaats in Terneuzen is aan de  Binnenvaartweg in Terneuzen. Hier zijn 4 camperplaatsen gemaakt waar 24 uur gratis geparkeerd kan worden.( N 51 20.333, E 3 49.271). Gratis parkeren geldt uitsluitend voor de aangewezen camperplaatsen. Voor de overige parkeerplaatsen geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.

N.B. Tijdens de havendagen en de kermis is de camperplaats gesloten.

Terneuzen is een van de laatste plaatsen die stadsrechten heeft verkregen. Terneuzen telt 25.147 inwoners (30 december 2014). Daarmee is het de vierde stad van Zeeland.

Terneuzen vervult een centrumfunctie in Zeeuws-Vlaanderen; er is bijvoorbeeld een relatief groot streekziekenhuis, theater, Podium, (overdekte) zwembaden, skihal, verschillende winkelcentra en winkelstraten en een bioscoop.

De Haven van Zeeland, waartoe zowel de haven van Terneuzen als van Vlissingen behoort, worden gezien als de derde haven van Nederland na Rotterdam en Amsterdam. Het is dan ook leuk om bij de sluizen of over de Westerschelde te kijken, waar grote zeeschepen worden geschut of waar u ze richting Antwerpen ziet varen. Dat alles op loopafstand van de camperplaats.

De belangrijkste watervoorzieningen voor recreatieve doeleinden zijn de Otheensche Kreek, de Westerschelde en de Braakman. Ten westen van het kanaal ligt de voornaamste vestiging van Dow Chemical in Europa. Deze chemiereus is thans de grootste werkgever binnen de provincie Zeeland.

Share

Geef een reactie