Sas van Gent

Sas van Gent

Camperplaats  Oostkade/Kanaaleiland Sas van Gent N 51.22606, E 03.80257 De camperplaats wordt van 2 plaatsen uitgebreid naar 25 plaatsen als men een exploitant kan vinden. Alle camperplaatsen in de gemeente Terneuzen gaan € 9 euro kosten. U mag er maximaal 3 dagen staan. ( Het voorgenomen besluit gmb-2019-176064).Op de camperplaats komen afvalbakken, een gratis mogelijkheid om vuil water te lozen en punten om vers water en stroom te kopen.

Afrekenen voor de camperplaatsen gebeurt op dezelfde manier als parkeergeld betalen: via een app. Volgens wethouder Jack Begijn kunnen buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) hiermee controleren hoe lang campers er al staan en of er betaald is.

Tegen dit mooie initiatief zijn 5 bezwaren ingediend door houders van mini-campings. Naar mijn mening levert hun dit eerder minder dan meer campers op. Camperplaatsen trekken campers aan. Natuurlijk heb ik de gemeente ook een brief geschreven, want als je bezwaar mag aantekenen, mag je toch ook het initiatief ondersteunen en aangeven waarom het een goed idee is.

Sas van Gent

Camperplaats Sas van Gent

Leuke plaats aan de jachthaven op loopafstand van het centrum met leuke restaurantjes. Heel leuk om zeeschepen en de binnenvaart te bekijken.

De camperplaats is een bijzondere plek om de schepen op het kanaal van Gent – Terneuzen te bekijken. Er is een oud schutssluisje en en nostalgische haven. Een prachtige plaats om te staan.

Er is alleen een vuilniscontainer, andere voorzieningen ontbreken. Wel kan men op 4 kilometer bij de zwembad in 9960 Assenede (België), Kapelledreef 4,  gebruik maken van een sanizuil achter het zwembad. Daar zijn alle voorzieningen aanwezig. Water 60 liter kost 1 euro. Om met de camper bij de voorzieningen te komen moet de slagboom open € 10,-. Overnachten is mogelijk, maximaal 72 uur.

Geschiedenis

De geschiedenis van Sas van Gent hangt samen met de zoektocht van de stad Gent naar een verbinding met de zee. In de 13de eeuw hadden de Gentenaars de Lieve gegraven, die de stad via het Zwin met de zee verbond. Na de verzanding van het Zwin in de 15de eeuw moest men echter een nieuwe uitweg vinden. Onder de Spaanse koning Filips I kreeg men in de 16de eeuw een vergunning op eigen kosten een vaart te graven, ditmaal noordwaarts naar de Honte. Men mocht de Graaf Jansdijk echter niet doorsteken, dus moesten de goederen ter hoogte van de dijk nog overgeslagen worden, vandaar Overslag.

Meer weten over Sas van Gent, ondek het huidige Sas van Gent  hier!

Share