Zeeuws nieuws

Zeeuws nieuws

De Veerse minicampings mogen deze winter gasten ontvangen. Een grote wens van de Vereniging van Kampeerboeren en de Stichting Vrije Recreatie gaat daarmee in vervulling. Tot nu toe mochten ze tussen 15 november en 1 maart geen gasten ontvangen. Dat mogen alleen de reguliere campings. Maar in verband met de coronacrisis besloten alle raadsfracties via een motie dat ze dan wel open mogen.  Lees meer in de PZC.

Zeeland in actie.

Zeeuwen hebben een groot hart en steunen al jarenlang KWF. Nu grote evenementen zoals de Delta Ride for the Roses noodgedwongen zijn geannuleerd, vragen wij Zeeland om KWF op een andere manier te helpen. Zoek een leuke eigen uitdaging en ga ervoor! Fietsen, lopen, wandelen, zwemmen of welke actie dan ook. Wees creatief, zoek een uitdaging en steun KWF. Klik op de foto voor meer informatie !

Share
Geplaatst in Campernieuws | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Kamperen weer mogelijk.

Kamperen weer mogelijk.

Camperplaatsen en Campings open

Vanaf vandaag mogen de campings en camperplaatsen in Zeeland weer grotendeels open. Wel moeten de gemeenschappelijke toilet, was- en douchevoorzieningen dicht. Voor de meeste campers en een groot deel van de caravans geen probleem. Wel mogen de chemische toiletten geleegd worden. Er mag alleen aan een gezamenlijk huishouden worden verhuurd. Onder een gezamenlijk huishouden wordt verstaan: de niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij volgens de basisregistratie personen op hetzelfde adres woonachtig zijn. Verhuur aan vriendengroepen is dan ook niet mogelijk.

Gemeentelijke camperplaatsen gesloten voor overnachten.

Op de gemeentelijke camperplaatsen mag men staan van 07.00 tot 19.00 uur, Overnachten is er niet toegestaan, dit zijn plaatsen als Hansweert, Sas van Gent, en alle gemeentelijke plaatsen in de gemeente Terneuzen.

 

Reserveren aan te bevelen.

De verwachting is dat het druk wordt nu de buitenlandse reizen voorlopig uitgesloten zijn. Reserveren is handig als u van een plaats verzekerd wil zijn.

Leuke plaatsen zijn natuurlijk Camperpark Zeeland in Kamperland en Camperplaats en mini-camping Molenzicht in Wemeldinge.

Share
Geplaatst in Campernieuws | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Zeeland op slot.

Zeeland op slot.

Zoals iedereen ondertussen wel weet zijn alle campings, camperplaatsen, B&B, hotels etc. gesloten voor recreatief overnachten.  Heel veel frequentie camper bezoekers vinden dat natuurlijk ontzettend jammer en ook natuurlijk alle bedrijven in Zeeland.

Hopelijk komt er zo snel mogelijk een einde aan deze situatie, alhoewel de vooruitzichten nog niet rooskleurig zijn. Maar misschien is het toch leuk om uw volgende reis naar Zeeland vast voor te bereiden en foto’s te bekijken van onze mooie provincie. Onze kampeerautosite voor Zeeland is daar de geschikte website voor. Wij wensen u veel lees en kijkplezier en tot ziens in Zeeland.

Share
Geplaatst in Campernieuws | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Kerstmarken in Zeeland

Kerstmarken in Zeeland

Ook Zeeland kent veel kerstmarkten en natuurlijk ook mooie camperplaatsen. Nog op zoek naar een bestemming, dan is Zeeland ook in de winter prachtig. De kerstmarkten vindt u hier. Op onze website de camperplaatsen.

Fijne dagen

Share
Geplaatst in Campernieuws | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Zeeland in de wintermaanden

Zeeland in de wintermaanden

Ook in deze jaargetijde is Zeeland een bezoekje waard. Natuurlijk niet alleen uitwaaien aan de mooie stranden, maar ook genieten van de natuur in onze provincie. We hebben prima Camperplaatsen in de provincie. Gelooft u het niet dat het hier prachtig is, bekijk de foto’s eens, waarvan er een deel vandaag zijn gemaakt.

 

Share
Geplaatst in Campernieuws | Een reactie plaatsen

Hulst, camperplaatsen Havenfort

Hulst, camperplaatsen Havenfort

De camperplaatsen aan het Havenfort in Hulst worden breder en er komen voorzieningen, zoals toilet, douches en een stortplaats voor het chemisch toilet.  Daarnaast wordt het een betalende plaats. De verwachting is dat dit in 2021 gerealiseerd is.

Share
Geplaatst in Campernieuws | Een reactie plaatsen

Mosseldag Yerseke

Mosseldag Yerseke

Zaterdag 17 augustus is er weer een mosseldag in Yerseke. Het programma van die dag vindt u hier! Als u met de camper of caravan komt, kunt u het beste nog een plaatsje in de omgeving zoeken. Alles in Yerseke is die dagen vol. Er zijn nog een paar plaatsjes beschikbaar op Camperpark en mini-camping Molenzicht in Wemeldinge. Hiervandaan is het een kleine 7 kilometer op de fiets naar Yerseke.

Vanaf 11.00 uur kunt u mossels eten, maar er is veel meer te doen.

Wilt u het meemaken dan is snel reserveren een noodzaak. Vaak zijn de campings en camperplaatsen is de omgeving volledig bezet.

Share
Geplaatst in Campernieuws | Een reactie plaatsen

Camperplaats Hansweert

Camperplaats Hansweert

Vorig jaar januari stond er een bericht in de PZC dat de Provincie medewerking weigerde aan de uitbreiding van de camperplaats Hansweert. Eén en ander zal betekenen dat de camperplaats bij de dijkverhoging volledig verdwijnt. Indertijd hebben wij de dorpsraad van Hansweert geholpen bij het realiseren van de camperplaatsen die eigenlijk altijd vol staan. Het is ook prachtig, uitzicht over de Westerschelde, waar de gigantische schepen richting Antwerpen varen.

Nu Hansweert geen dorpsraad meer heeft (voor zover ik weet), en er nooit meer aandacht aan besteed werd, heb ik een bekend raadslid gevraagd of er nog iets aan te doen is. Dit raadslid is het met mij eens dat het verdwijnen van de camperplaatsen niet mag gebeuren. Moet het toch dan zouden er nieuwe plaatsen voor in de plaats moeten komen. Hij gaat vragen stellen aan de portefeuillehouder. Wij houden u op de hoogte.

Share
Geplaatst in Campernieuws | Een reactie plaatsen

Quest: Zeeland is de beste provincie van Nederland

Quest: Zeeland is de beste provincie van Nederland

VLISSINGEN – Zeeland is volgens onderzoek van het tijdschrift Quest de beste provincie van Nederland. Quest heeft de twaalf provincies gerangschikt op twaalf feitelijke criteria, van economie en moordcijfers tot Top 2000-hits en Nobelprijzen. Op vier van de twaalf onderdelen komt Zeeland als winnaar uit de bus. Daarmee eindigt de provincie met ruime voorsprong boven de rest. Lees meer in de PZC.

Share
Geplaatst in Campernieuws | Een reactie plaatsen

Zo mooi is Zeeland

Share
Geplaatst in Campernieuws | Een reactie plaatsen